Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 300 g gerookte zalm in sneetjes
- 2 jonge uitjes
- 1 plantje dille
- 125 ml zure room
- 2 tortilla’s (Poco Loco)
- peper en zout
Voor de venkelchutney:
- 1 venkel
- 1 rood pepertje
- 1 kleine ui
- 2 eetl. olijfolie
- 3 eetl. ciderazijn
- 30 g donkere rozijnen
- 1 eetl. bruine rietsuiker
Voorbereiding
- Verwijder het venkelgroen, snipper fijn en hou apart. Snij de venkel in blokjes van 1 cm.
- Snij de ui in blokjes van 1 cm.
- Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij vervolgens in fijne reepjes.
- Snij de jonge uitjes fijn.
- Snij de gerookte zalm in stukjes.
- Snipper de dille fijn en hou enkele sprietjes over ter versiering.
- Meng de zure room met de fijngesnipperde dille (naar smaak) en kruid met peper en zout.
Bereiding
- Maak de chutney: verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de venkelen uiblokjes. Roer om met een houten lepel. Voeg de rest van de ingrediënten voor de chutney toe en kruid met peper en zout. Dek af en laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende 40 min. Roer af en toe eens om. Laat volledig afkoelen.
- Meng de stukjes gerookte zalm met de fijngesneden jonge uitjes, het fijngesnipperde venkelgroen en 3 eetl. zure room met dille. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
- Verwarm de tortilla’s in de microgolfoven gedurende 10 sec. om ze soepeler te maken. Verdeel er het zalmmengsel over en rol strak op. Dek af met huishoudfolie en leg in de koelkast.
Afwerking
Snij voor het serveren de tortilla’s in sneetjes van ± 2 cm. Serveer met wat venkelchutney en een toefje zure room met dille. Werk af met wat dille.
Begeleidende Wijn
Michel Torino Torrontés, Cafayate - Argentinië
Voedingswaarde
- Energie 366 kcal
- Eiwitten 22,4 g
- Koolhydraten 22,5 g
- Vetten 20,8 g
Prijs per persoon: €5,2