Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 50 g ganzenmagret gerookt met beukenhout, in sneetjes (Colruyt-beenhouwerij)
- 4 tatins van foie gras met peperkoek (Colruyt-beenhouwerij)
- 4 verse vijgen
- 1 rijpe peer
- 1 eetl. citroensap
- 1 dl porto
- 3 sneetjes toastbrood (Plaisir de Mie, Jacquet)
- 2 eetl. suiker
- 1 mespunt kaneel (Topaz)
- 1/3 koffiel. rozemarijn (Topaz)
Voorbereiding
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in blokjes van 1/2 cm.
- Bestrooi met de kaneel en besprenkel met het citroensap.
- Schil de vijgen, snij in stukken en doe ze in een steelpannetje.
- Bestrooi met suiker en rozemarijn en overgiet met de porto. Breng aan de kook gedurende 10 min. tot u een marmelade krijgt. Laat afkoelen.
- Rooster het toastbrood en snij elk sneetje in 4 gelijke stukken.
- Verwijder de plastic folie van de tatins met een scherp mes en prik kleine gaatjes in de bovenkant van de verpakking. Draai de tatins om op een bord. Na ± 20 min. schuiven de tatins vanzelf uit de verpakking.
Bereiding
- Maak op elk bord een bedje met de blokjes peer en leg er een stuk tatin van foie gras op.
- Verdeel wat vijgenmarmelade op het bord en leg er 2 sneetjes ganzenmagret in de vorm van een roosje op.
- Geef er 3 stukjes geroosterd brood per persoon bij.
Afwerking
Dien onmiddellijk op.
Begeleidende Wijn
Elysis, A.C. Coteaux du Layon
Voedingswaarde
- Energie 465 kcal
- Eiwitten 8,0 g
- Koolhydraten 50,3 g
- Vetten 22,7 g
Prijs per persoon: €6,8