Bezoek ook onze hoofdsite

Colruyt

Quiche Quiche

Quiche met spinazie, chorizo en ricotta

  
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voorbereiding
Bereiding
  1. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
  2. Smelt de boter in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak 2 min.
  3. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken gedurende een 2-tal min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de groentemengeling over de taartvorm.
  4. Klop de eieren met de room en de ricotta tot een luchtig mengsel. Kruid met peper en zout en giet het mengsel over de groenten in de taartvorm.
  5. Leg de sneetjes chorizo boven op de bereiding.
  6. Schuif de quiche in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende ± 50 min. Controleer of de quiche in het midden goed gaar is. Als u er een mes insteekt, moet het er droog uitkomen.
Afwerking

Snij de quiche in punten en serveer warm of lauw met een gemengde salade.

Tip

Voor de eindejaarsfeesten kan u de quiche verdelen in hapjes voor bij het aperitief.

Begeleidende Wijn

Auxerrois 1er Cru, A.C. Moselle Luxembourgeoise

Voedingswaarde
Prijs per persoon: €2,6