Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 10 sneetjes chorizo
- 500 g verse spinazie
- 250 g oesterzwammen
- 2 teentjes knoflook
- 1 vel uitgerold bladerdeeg (versmarkt, Marc Payot)
- 3 eieren
- 200 g ricotta
- 1 dl room
- 1 eetl. boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Voorbereiding
- Snipper het knoflook fijn.
- Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.
Bereiding
- Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
- Smelt de boter in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak 2 min.
- Voeg de spinazie toe en laat kort slinken gedurende een 2-tal min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de groentemengeling over de taartvorm.
- Klop de eieren met de room en de ricotta tot een luchtig mengsel. Kruid met peper en zout en giet het mengsel over de groenten in de taartvorm.
- Leg de sneetjes chorizo boven op de bereiding.
- Schuif de quiche in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende ± 50 min. Controleer of de quiche in het midden goed gaar is. Als u er een mes insteekt, moet het er droog uitkomen.
Afwerking
Snij de quiche in punten en serveer warm of lauw met een gemengde salade.
Tip
Voor de eindejaarsfeesten kan u de quiche verdelen in hapjes voor bij het aperitief.
Begeleidende Wijn
Auxerrois 1er Cru, A.C. Moselle Luxembourgeoise
Voedingswaarde
- 586 kcal
- 23,3 g eiwitten
- 41,6 g vetten
- 30,7 g koolhydraten
Prijs per persoon: €2,6