Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 1 kg kalkoenenstoofvlees (Colruyt-beenhouwerij)
- 2 paprika’s (geel of oranje)
- 1 broccoli
- 1 sjalot
- 5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
- 2 eetl. olijfolie
- 70 g tomatenconcentraat
- 165 ml kokosmelk (blik, Blue Dragon)
- Topaz-kruiden: - 1 koffiel. paprikapoeder
- 1 koffiel. kerriepoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- instantsausbinder
Voorbereiding
- Snipper de sjalot fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een kookpot en kleur het vlees langs alle kanten. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat enkele minuten meestoven met het vlees.
- Giet de bouillon in de kookpot en voeg het tomatenconcentraat toe. Schep het stoofpotje om en laat 25 min. sudderen op een zacht vuurtje.
- Doe er de reepjes paprika en roosjes broccoli bij en laat nog 10 min. verder sudderen.
- Breng de bereiding op smaak met alle kruiden en giet er de kokosmelk bij. Meng goed en laat nog enkele minuten sudderen. Bind de saus met een beetje instantsausbinder.
Afwerking
Serveer met rijst.
Begeleidende Wijn
Campo Viejo Reserva
D.O.C. Rioja
Spanje
Voedingswaarde
- 465 kcal
- 55,8 g eiwitten
- 23,8 g vetten
- 7,1 g koolhydraten
Prijs per persoon: €3