Bezoek ook onze hoofdsite
Preiflapjes
Aantal personen: ± 12 hapjes
Bereiding
- Snij 1 of 2 lange bladeren van 1 prei in de lengte in linten van 3 mm breed en laat 1 min. koken in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep goed droog. Snij de rest van de prei in flinterdunne reepjes. Snij 3 vellen brickdeeg (Croustipate) elk in 4 gelijke driehoeken en strijk in met 2 eetl. olijfolie.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de preireepjes gedurende 10 min. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout. Haal de pan van het vuur en voeg 100 g gekookte hamreepjes en 50 g geraspte kaas (Comté) toe. Meng goed.
- Verdeel over de brickdriehoeken. Vouw dicht en bind er een preilint rond. Schik de flapjes in een ovenschotel en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 10 min.
- Serveer in een aperitiefschaaltje.