Aantal personen: 4
Ingrediënten
- ± 250 g pastinaak
- 200 g knolselder
- 2 uien
- 1 bakje tuinkers
- 8 eetl. olijfolie
- 4 eetl. amandelschilfers
- 1 L vetarme groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
- 1 plantje bieslook
- plantje basilicum
- bosje peterselie
- koffiel. tijm (Topaz)
- peper en zout
Voorbereiding
- Schil de pastinaak, de knolselder en de uien en snij in stukjes.
- Bak de amandelschilfers zonder vetstof kort aan in een pan met
antiaanbaklaag.
- Hak het bieslook, de peterselie, de tuinkers en het basilicum fijn.
Mix alle verse kruiden met 6 eetl. olijfolie en 2 eetl. water. Breng op smaak met peper en zout.
Bereiding
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien glazig gedurende 1 min. Voeg de stukjes groenten toe, alsook de groentebouillon en de tijm. Laat 15 min. afgedekt koken.
- Mix de soep. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
Afwerking
Hebt u de soep vooraf klaargemaakt, verwarm ze dan op een zacht vuurtje, zonder ze te laten koken. Serveer in diepe borden en versier met een cirkeltje kruidencoulis. Strooi er de amandelschilfers over.
Prijs per persoon: €2,5