Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 4 bollen vanille-ijs bourbon (diepvries, Davinia Royal)
- 1/2 dl frambozencoulis (diepvries, Ringis)
- 1 verse ananas
- het sap van 1 sinaasappel
- 1 dl crème anglaise (Bridélice)
- 1 dl room
- 3 eetl. cointreau
- 1 eetl. suiker
- 1 plantje munt
Voorbereiding
- Schil de ananas en snij in schijven van 2 cm dik. Verwijder de harde kern van elke schijf.
- Rits de blaadjes van het muntplantje. Bewaar er alvast 4 voor de afwerking.
- Laat de frambozencoulis ontdooien.
Bereiding
- Leg de ananasschijven naast elkaar in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak ze gedurende 1 min. langs beide kanten. Voeg de cointreau toe met het sap van de
sinaasappel en de suiker. Laat al het vocht verdampen.
- Mix de room met de muntblaadjes tot een gladde saus.
Afwerking
Lepel de crème anglaise in het midden van het bord ter grootte van de schijf ananas. Op 1 cm van deze cirkel maakt u hierrond een nieuwe cirkel met de frambozencoulis. Trek strepen
van het midden van het bord naar de buitenkant toe. Vorm zo een ster. Plaats de schijf ananas op de crème anglaise. Leg een bol vanille-ijs bourbon in het midden en versier met een blaadje
munt en een beetje muntroom.
Voedingswaarde
- Energie 356 kcal
- Eiwitten 4,6 g
- Koolhydraten 50,1 g
- Vetten 13,3 g
Prijs per persoon: €2,5