Bezoek ook onze hoofdsite
Courgettemousse met garnaaltjes
Aantal personen: ± 15 glaasjes
Bereiding
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde sjalot en 1 fijngesnipperd knoflookteentje glazig.
Voeg 1 ongeschilde courgette in blokjes en 2 eetl. water toe. Laat 10 min. stoven. Kruid met peper en zout. Mix tot een gladde mousse en laat afkoelen.
- Meng de courgettemousse met 2 eetl. mascarpone en 1 eetl. fijngesnipperd bieslook. Kruid bij met peper en zout.
- Verdeel de mousse over de glaasjes. Versier met 125 g grijze garnalen (versmarkt, Heiploeg). Meng 1 petit-suissekaasje (60 g) met
1 eetl. pesto verde en schep een toefje op de garnalen. Versier de glaasjes met 1 of 2 sprietjes bieslook.