Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade
- 3 eieren
- 3 eetl. boter
- 3 eetl. bloemsuiker
- 150 g frambozencoulis (diepvries, Ringis)
- 100 g vers rood fruit (bv. frambozen of aardbeien)
- een stukje witte chocolade
Bereiding
- Smelt de pure chocolade in een steelpannetje dat u in een grote kookpot met water plaatst op het vuur (au bain-marie) of op halve kracht in de microgolfoven.
- Haal van het vuur. Voeg de boter in kleine stukjes toe en klop onder de chocolade.
- Klop de eidooiers samen met de bloemsuiker met de klopper tot een luchtige, lichter gekleurde massa. Klop er de chocolade onder.
- Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en meng voorzichtig door de luchtige chocolade.
- Neem 4 kleine kommetjes en leg er een vel plasticfolie in (de folie moet over de randen hangen om achteraf makkelijk uit de kommetjes te halen).
- Verdeel de chocolade over de kommetjes en plaats tot de volgende dag in de diepvriezer.
Afwerking
Ontdooi de frambozencoulis. Til de folie uit de kommetjes en keer de frisse chocoladetorentjes om op de borden. Versier met enkele streepjes frambozencoulis en verse rode vruchten. Rasp er de witte chocolade over.
Voedingswaarde
- Energie: 519 kcal
- Eiwit: 9,0 g
- Vet: 33,8 g
- KH: 44,7 g
Prijs per persoon: €2,6