Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 400 g bosvruchten (diepvries, Ringis)
- 2 eetl. honing
- 1/2 koffiel. dragon (Topaz)
- 4 bollen vanille-ijs
Voor de sabayon:
- 2 dl room (min. 30 % V.G.)
- 3 eidooiers
- 1 dl amaretto
- 2 eetl. suiker
Bereiding
- Doe 150 g diepgevroren bosvruchten samen met de honing en de dragon in een steelpan. Laat de rest van de vruchten ontdooien in de koelkast. Breng de vruchten tot het kookpunt en laat daarna gedurende 10 min. sudderen op een zacht vuur. Mix fijn en giet het vruchtenmengsel door een zeef om een gladde coulis te bekomen. Zet koel weg.
- Bereid ondertussen de sabayon: klop de room (niet te stijf). Doe de eidooiers en de suiker in een kom en klop ± 8 min. tot een schuimend en bleek mengsel. Voeg de amaretto toe. Roer er voorzichtig de opgeklopte room door met een houten spatel. Zet opzij.
Afwerking
Zet de grill van de oven aan. Meng de ontdooide bosvruchten met de coulis en verdeel over kleine schalen. Overgiet met 1 eetl. sabayon zonder al het fruit te bedekken. Schuif eventjes onder de warme grill om de sabayon te kleuren. Hou goed in het oog. Geef er 1 bol vanille-ijs bij en serveer onmiddellijk.
Begeleidende Wijn
- Marquis De Villon, champagne demi-sec
- Château La Ferreyre, A.C. Cadillac
Voedingswaarde
- 483 kcal
- 6,5 g eiwitten
- 24,4 g vetten
- 45,5 g koolhydraten
Prijs per persoon: €1,4